Privacy

Uw gegevens zijn in goede handen bij Suitable.
We houden uw privégegevens privé. We doen er alles aan om uw privégegevens ook echt privé te houden. We vragen wel gegevens van u, zodat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Gegevensprivacy is van groot belang voor Conceptable B.V. handelende onder de naam Suitable en we willen open en transparant zijn over de verwerking van uw persoonsgegevens. We hebben daarom een beleid, waarin wordt uiteengezet hoe uw persoonsgegevens worden verwerkt en beschermd.

Wie is de beheerder van uw persoonsgegevens?
Suitable is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar klanten en de bezoekers van haar websites van essentieel belang is voor haar activiteiten. Persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Suitable houdt zich dan ook in alle gevallen aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt.

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Suitable, Stadionlaan 163, 5246JT, Rosmalen . Telefoon: 073 -623 53 53. KVK: 55728561. Directeur eigenaar: Raoul van Dun. Suitable handelt in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Wat zijn juridische gronden voor het gebruik van uw gegevens?

We hebben gegevens van u nodig vanwege de contractuele afspraken tussen u en Suitable, zoals uw aankoop van een product of uw recht op garantie. Dit is het geval bij:
  • Bestellen
  • Bezorging
  • Betalen
  • Retour & reparatie
  • Reservering
  • Ruiling
  • Contact met onze klantenservice
  • Suitable concepts

Daarnaast kunnen we uw gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan uw privacy. Dit geldt voor:

  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Productverbetering
  • Contact met onze klantenservice
  • Bezoek van de Suitable websites
  • Nieuwsbrief & e-mail
  • Persoonlijk advies
  • Acties
  • Social media
  • Beveiliging, wifi & camera’s

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om uw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heeft u ons zelf toestemming gegeven om uw gegevens te gebruiken, zoals wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief.
Indien u zich wilt afmelden voor onze nieuwsbrief kunt u dat doen middels https://www.suitableshop.nl/nieuwsbrief of in uw eigen Suitable account.

Wie heeft toegang tot uw gegevens?
Uw gegevens kunnen worden gedeeld binnen Conceptable B.V. We zullen uw gegevens nooit doorsturen, verkopen of ruilen aan/met derden buiten Conceptable B.V. voor marketingdoeleinden. Gegevens die worden doorgestuurd aan derden, worden alleen gebruikt om u te voorzien van onze diensten.

Waar slaan we uw gegevens op

We slaan uw gegevens op in verschillende databases. We hanteren altijd strenge beveiligingsmaatregelen. Daarom worden uw gegevens bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie. In het uitzonderlijke geval dat klantgegevens worden doorgegeven naar landen buiten de Europese Unie, zorgen we ervoor dat uw privacy op een passende manier beschermd blijft.

Beveiligd SSL:

Het gehele ordertraject van onze Suitable is beveiligd met Secure Socket Layer (SSL). Zodra u vanuit de winkelwagen doorgaat naar het orderproces schakelt de pagina automatisch om naar een SSL verbinding, zodat de verbinding niet 'afgeluisterd' kan worden.

Een website welke is beveiligd met een SSL certificaat heeft twee eigenschappen:
1. Met deze beveiliging is de identiteit van de website gegarandeerd.
2. Het is bedoeld om een "beveiligde verbinding" tot stand te brengen. De informatie die tussen uw pc en de website heen en weer gaat, is niet te lezen of te bewerken door anderen omdat deze versleuteld wordt verzonden.
Een beveiligde verbinding herkent u aan een webadres beginnend met https:// en aan een slotje onderin het venster of naast de adresbalk.

Naast het ordertraject worden al uw persoonsgegevens beveiligd verzonden bijvoorbeeld van een contactformulier.

Welke gegevens bewaren we van u?

Suitable slaat uw persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. We geven uw informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Om uw aankopen zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we wel eerst gegevens van uw nodig.
We willen weten: voor- en achternaam, adres en woonplaats, telefoonnummer, betaalgegevens (creditcard gegevens worden niet bewaard), IP-adres en e-mailadres.

We kunnen om uw geboortdatum vragen indien u gebruik maakt van de betaalmethode Klarna of na bevestiging van een bestelling. Uw geboortedatum wordt slechts alleen gebruikt voor het toesturen van een presentje op uw verjaardag.

Hoe lang bewaren we uw gegevens?
We bewaren en gebruiken uw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen we alle data die we van u hebben. Of gebruiken we uw gegevens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages zoals de waarde van uw bestelling.

We houden bepaalde termijnen aan, waarna we je gegevens verwijderen. Dit zijn ze: Camerabeelden van onze winkels bewaren we niet langer dan 4 weken. Tenzij we iets verdachts zien dat we verder moeten onderzoeken of de beelden langer bewaard moeten worden vanwege een andere wettelijke verplichting.

  • Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we uw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met uw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages.
  • Als u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Ook als u op een gegeven moment beslist dat u de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van uw verzoek. De mails die u van ons ontvangt, bewaren we niet langer dan 60 dagen. U hoeft dus niet bang te zijn dat u vaker dezelfde mail van ons krijgt. Na die periode gebruiken we uw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang totdat een case is opgelost.

Wat zijn uw rechten?

Recht op toegang
U hebt het recht om op elk moment informatie op te vragen over de persoonsgegevens die we over u bewaren. U kunt contact opnemen met Suitable klantenservice die u deze persoonsgegevens via de e-mail kan verschaffen.

Recht op portabiliteit
Wanneer Conceptable B.V, uw persoonsgegevens op geautomatiseerde wijze verwerkt op basis van uw toestemming of op basis van een overeenkomst, heeft u het recht om een kopie te krijgen van uw gegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat, overgedragen aan u of aan een andere partij. Dit heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die u ons verstrekt hebt.

Recht op correctie
U hebt het recht om te verzoeken om correctie van uw persoonsgegevens wanneer deze incorrect zijn, met inbegrip van het recht op completering van onvolledige persoonsgegevens. Als u een Suitable account heeft, kunt u uw persoonsgegevens aanpassen op uw account. Recht op verwijdering
U hebt het recht om op elk moment de door Suitable verwerkte persoonsgegevens te verwijderen, behalve in de volgende situaties:

  • U hebt een lopende zaak met de klantenservice
  • U hebt een openstaande bestelling die nog niet of gedeeltelijk is verzonden
  • U hebt een nog niet afgewikkelde schuld bij Conceptable B.V., ongeacht de betalingswijze
  • U wordt ervan verdacht in de afgelopen vier jaar onze diensten te hebben misbruikt of u hebt in de afgelopen vier jaar onze diensten misbruikt
  • Uw schuld is in de afgelopen drie jaar overgedragen aan een derde of in het afgelopen jaar voor overleden klanten
  • Indien u een aankoop hebt gedaan, bewaren we uw persoonsgegevens in verband met uw transactie ten behoeve van de boekhoudregels

Het recht om bezwaar te maken tegen direct marketing
U hebt het recht om bezwaar te maken tegen direct marketing, met inbegrip van profielanalyse voor direct marketingdoeleinden.
Indien u niet langer direct marketing wenst te ontvangen, kunt u de instellingen van uw Suitable-account zelf aanpassen.

Hoe kunt u uw rechten uitoefenen?
We nemen gegevensbescherming heel serieus. Daarom hebben we een toegewijde klantenservice die uw vragen met betrekking tot uw bovengenoemde rechten behandelt. U kunt onze medewerkers altijd bereiken via klantenservice@suitable.nl.

Klikgedrag

Op de websites van Suitable worden algemene bezoekgegevens, zonder dat deze bezoekers identificeren, bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina's. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Op deze wijze kan Suitable haar dienstverlening aan u verder optimaliseren.

Gebruik van Cookies
Definitie van cookies
Cookies zijn kleine stukjes informatie (bestandjes) die een website op uw computer achterlaat. De website instrueert de webbrowser waarmee u websites bekijkt (bijvoorbeeld Internet Explorer) om deze cookies op uw computer op te slaan. Er zijn twee soorten cookies. Sessiecookies worden weer van uw computer verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit. Permanente cookies blijven op uw computer staan, ook na afsluiting van uw webbrowser.

Waarom gebruikt Suitable cookies?

Suitable gebruikt cookies om het navigeren in de website te vergemakkelijken, om het gebruik van de website te kunnen analyseren en om daarmee de website te kunnen optimaliseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sessiecookies. Suitable gebruikt cookies om informatie te verzamelen over haar klanten, voor doeleinden van gerichte communicatie, rond onze producten en gerichte marketingactiviteiten rond de producten van Suitable. Hierbij wordt gebruik gemaakt van cookies. Websites van Suitable die advertenties kunnen tevens gebruik van cookies maken.

Hoe kunt u cookies weigeren?

U bent altijd gerechtigd om cookies te weigeren. U kunt daarvoor uw webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Mozilla Firefox) instellen om alle cookies of slechts bepaalde cookies te weigeren (raadpleeg daarvoor de handleiding van uw webbrowser). Als u cookies weigert is het mogelijk dat bepaalde diensten niet voor u beschikbaar zijn.

Suitable en andere websites

Op de sites van Suitable kunt u hyperlinks treffen naar andere websites. Suitable kan echter geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de omgang door die partijen met uw gegevens. Lees hiervoor de privacystatement, indien aanwezig, van de site die u bezoekt.

Vragen en klachten?

Voor vragen of klachten over uw gegevens en de bescherming van uw privacy kan u contact opnemen met de HR manager van Suitable. Mailen: babette@suitable.nl
Schrijven: Stadionlaan 163-165, 5246 JT te Rosmalen, t.a.v. HR manager.
Wanneer u niet tevreden bent over hoe Suitable omgaat met uw privacy kan u contact opnemen met de privacy-autoriteit.

Waardebonnen van Sovendus GmbH

Voor de selectie van een op dit moment voor u interessant waardebonaanbod worden door ons gepseudonimiseerd en versleuteld de hash-waarde van uw e-mailadres en uw IP-adres aan Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe, Duitsland (Sovendus) doorgestuurd (Art. 6, lid 1 f AVG). De gepseudonimiseerde hash-waarde van het e-mailadres wordt gebruikt om rekening te houden met een eventueel aanwezig verzet tegen reclame van Sovendus (opt-out) (Art. 21 lid 3, Art. 6 lid 1 c AVG). Het IP-adres wordt door Sovendus uitsluitend gebruikt ten behoeve van de beveiliging van gegevens en in de regel na zeven dagen geanonimiseerd (art. 6, lid 1 f AVG). We sturen bovendien voor boekhoudkundige doeleinden gepseudonimiseerd; ordernummer, orderbedrag en valuta, sessie-ID, couponcode en tijdstempel door aan Sovendus (art. 6, lid 1 f AVG). Als u geïnteresseerd bent in een waardebonaanbieding van Sovendus, en op uw e-mailadres is geen opt-out in het Sovendus systeem geregistreerd, geven wij bij een klik op de enkel in dit geval getoonde Sovendus-Banner, versleuteld uw aanhef, naam en e-mailadres aan Sovendus door ter voorbereiding van de waardebon (artikel 6, lid 1 b, f AVG).
Verdere informatie over de verwerking van uw gegevens door Sovendus is te vinden in de online richtlijnen voor gegevensbescherming op www.sovendus.nl/verklaring_inzake_gegevensbescherming/

Updates van ons privacy statement

Het kan voorkomen dat onze privacyverklaring moet worden bijgewerkt. De laatste versie van de privacyverklaring is altijd beschikbaar op onze website. We maken alle materiële wijzigingen aan de privacy bekend. Deze pagina inhoud is voor het laatst gewijzigd op 23 mei 2018.
Bekijk de desktopversie
Ga naar Winkelwagen