Privacy

Privacy

Jouw gegevens zijn in goede handen bij Suitable. We houden jouw privégegevens privé. We doen er alles aan om jouw privégegevens ook echt privé te houden. We vragen wel gegevens van jou, zodat we je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Gegevensprivacy

Gegevensprivacy is van groot belang voor Conceptable B.V. handelende onder de naam Suitable en we willen open en transparant zijn over de verwerking van jouw persoonsgegevens. We hebben daarom een beleid, waarin wordt uiteengezet hoe jouw persoonsgegevens worden verwerkt en beschermd.

 

Wie is de beheerder van jouw persoonsgegevens?

Suitable is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar klanten en de bezoekers van haar websites van essentieel belang is voor haar activiteiten. Persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Suitable houdt zich dan ook in alle gevallen aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens stelt.

De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Suitable, Stadionlaan 163, 5246JT, Rosmalen . Telefoon: 073 -623 53 53. KVK: 55728561. Directeur eigenaar: Raoul van Dun. Suitable handelt in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

 

Wat zijn juridische gronden voor het gebruik van jouw gegevens?

We hebben gegevens van jou nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en Suitable, zoals jouw aankoop van een product of jouw recht op garantie. Dit is het geval bij:

  • Bestellen
  • Bezorging
  • Betalen
  • Retour & reparatie
  • Reservering
  • Ruiling
  • Contact met onze klantenservice
  • Suitable concepts

Daarnaast kunnen we jouw gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Hierbij denken we altijd aan jouw privacy. Dit geldt voor:

  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Productverbetering
  • Contact met onze klantenservice
  • Bezoek van de Suitable websites
  • Nieuwsbrief & e-mail
  • Persoonlijk advies
  • Acties
  • Social media
  • Beveiliging, wifi & camera’s

  We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om jouw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heb jij ons zelf toestemming gegeven om jouw gegevens te gebruiken, zoals wanneer jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

Indien jij je wilt afmelden voor onze nieuwsbrief kun je dat doen middels https://www.suitableshop.nl/nieuwsbrief of in jouw eigen Suitable account.

 

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?

Jouw gegevens kunnen worden gedeeld binnen Conceptable B.V. We zullen jouw gegevens nooit doorsturen, verkopen of ruilen aan/met derden buiten Conceptable B.V. voor marketingdoeleinden. Gegevens die worden doorgestuurd aan derden, worden alleen gebruikt om jou te voorzien van onze diensten.

 

Waar slaan we jouw gegevens op

We slaan jouw gegevens op in verschillende databases. We hanteren altijd strenge beveiligingsmaatregelen. Daarom worden jouw gegevens bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie. In het uitzonderlijke geval dat klantgegevens worden doorgegeven naar landen buiten de Europese Unie, zorgen we ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft.

 

Beveiligd SSL:

Het gehele ordertraject van onze Suitable is beveiligd met Secure Socket Layer (SSL). Zodra jij vanuit de winkelwagen doorgaat naar het orderproces schakelt de pagina automatisch om naar een SSL verbinding, zodat de verbinding niet 'afgeluisterd' kan worden.

Een website welke is beveiligd met een SSL certificaat heeft twee eigenschappen:

  • Met deze beveiliging is de identiteit van de website gegarandeerd.
  • Het is bedoeld om een "beveiligde verbinding" tot stand te brengen. De informatie die tussen jouw pc en de website heen en weer gaat, is niet te lezen of te bewerken door anderen omdat deze versleuteld wordt verzonden.

Een beveiligde verbinding herken jij aan een webadres beginnend met https:// en aan een slotje onderin het venster of naast de adresbalk. Naast het ordertraject worden al jouw persoonsgegevens beveiligd verzonden bijvoorbeeld van een contactformulier.

 

Welke gegevens bewaren we van jou?

Suitable slaat jouw persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. We geven jouw informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Om jouw aankopen zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we wel eerst gegevens van jou nodig. We willen weten: voor- en achternaam, adres en woonplaats, telefoonnummer, betaalgegevens (creditcard gegevens worden niet bewaard), IP-adres en e-mailadres.

We kunnen om jouw geboortdatum vragen indien jij gebruik maakt van de betaalmethode Klarna of na bevestiging van een bestelling. Jouw geboortedatum wordt slechts alleen gebruikt voor het toesturen van een presentje op jouw verjaardag.

 

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren en gebruiken jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen we alle data die we van jou hebben. Of gebruiken we jouw gegevens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages zoals de waarde van jouw bestelling.

We houden bepaalde termijnen aan, waarna we jouw gegevens verwijderen. Dit zijn ze: Camerabeelden van onze winkels bewaren we niet langer dan 4 weken. Tenzij we iets verdachts zien dat we verder moeten onderzoeken of de beelden langer bewaard moeten worden vanwege een andere wettelijke verplichting.

 
  • Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we jouw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages.
  • Als jij je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Ook als jij op een gegeven moment beslist dat jij de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van jouw verzoek. De mails die jij van ons ontvangt, bewaren we niet langer dan 60 dagen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jij vaker dezelfde mail van ons krijgt. Na die periode gebruiken we jouw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
  • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang totdat een case is opgelost.
 

Wat zijn jouw rechten?

Recht op toegang
Jij hebt het recht om op elk moment informatie op te vragen over de persoonsgegevens die we over jou bewaren. Jij kunt contact opnemen met Suitable klantenservice die jou deze persoonsgegevens via de e-mail kan verschaffen.

Recht op portabiliteit
Wanneer Conceptable B.V, jouw persoonsgegevens op geautomatiseerde wijze verwerkt op basis van jouw toestemming of op basis van een overeenkomst, heb jij het recht om een kopie te krijgen van jouw gegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat, overgedragen aan jou of aan een andere partij. Dit heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die jij ons verstrekt hebt.

Recht op correctie
Jij hebt het recht om te verzoeken om correctie van jouw persoonsgegevens wanneer deze incorrect zijn, met inbegrip van het recht op completering van onvolledige persoonsgegevens. Als jij een Suitable account hebt, kun jij jouw persoonsgegevens aanpassen op jouw account.

Recht op verwijdering
Jij hebt het recht om op elk moment de door Suitable verwerkte persoonsgegevens te verwijderen, behalve in de volgende situaties:

  • Je hebt een lopende zaak met de klantenservice
  • Je hebt een openstaande bestelling die nog niet of gedeeltelijk is verzonden
  • Je hebt een nog niet afgewikkelde schuld bij Conceptable B.V., ongeacht de betalingswijze
  • Je wordt ervan verdacht in de afgelopen vier jaar onze diensten te hebben misbruikt of je hebt in de afgelopen vier jaar onze diensten misbruikt
  • Jouw schuld is in de afgelopen drie jaar overgedragen aan een derde of in het afgelopen jaar voor overleden klanten
  • Indien jij een aankoop hebt gedaan, bewaren we jouw persoonsgegevens in verband met jouw transactie ten behoeve van de boekhoudregels

Het recht om bezwaar te maken tegen direct marketing
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen direct marketing, met inbegrip van profielanalyse voor direct marketingdoeleinden.
Indien jij niet langer direct marketing wenst te ontvangen, kun jij de instellingen van jouw Suitable-account zelf aanpassen.

Hoe kun jij jouw rechten uitoefenen?
We nemen gegevensbescherming heel serieus. Daarom hebben we een toegewijde klantenservice die jouw vragen met betrekking tot jouw bovengenoemde rechten behandelt. Je kunt onze medewerkers altijd bereiken via klantenservice@suitable.nl.

 

Klikgedrag

Op de websites van Suitable worden algemene bezoekgegevens, zonder dat deze bezoekers identificeren, bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina's. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Op deze wijze kan Suitable haar dienstverlening aan jou verder optimaliseren.

 

Gebruik van Cookies

Definitie van cookies
Cookies zijn kleine stukjes informatie (bestandjes) die een website op jouw computer achterlaat. De website instrueert de webbrowser waarmee jij websites bekijkt (bijvoorbeeld Internet Explorer) om deze cookies op jouw computer op te slaan. Er zijn twee soorten cookies. Sessiecookies worden weer van jouw computer verwijderd zodra jij jouw webbrowser afsluit. Permanente cookies blijven op jouw computer staan, ook na afsluiting van jouw webbrowser.

Waarom gebruikt Suitable cookies?
Suitable gebruikt cookies om het navigeren in de website te vergemakkelijken, om het gebruik van de website te kunnen analyseren en om daarmee de website te kunnen optimaliseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sessiecookies. Suitable gebruikt cookies om informatie te verzamelen over haar klanten, voor doeleinden van gerichte communicatie, rond onze producten en gerichte marketingactiviteiten rond de producten van Suitable. Hierbij wordt gebruik gemaakt van cookies. Websites van Suitable die advertenties kunnen tevens gebruik van cookies maken.

Hoe kun jij cookies weigeren?
Je bent altijd gerechtigd om cookies te weigeren. Jij kunt daarvoor jouw webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Mozilla Firefox) instellen om alle cookies of slechts bepaalde cookies te weigeren (raadpleeg daarvoor de handleiding van jouw webbrowser). Als je cookies weigert is het mogelijk dat bepaalde diensten niet voor jou beschikbaar zijn.

 

Suitable en andere websites

Op de sites van Suitable kun je hyperlinks treffen naar andere websites. Suitable kan echter geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de omgang door die partijen met jouw gegevens. Lees hiervoor de privacystatement, indien aanwezig, van de site die jij bezoekt.

 

Vragen en klachten?

Voor vragen of klachten over jouw gegevens en de bescherming van jouw privacy kan jij contact opnemen met de HR manager van Suitable.

E-mail: klantenservice@suitable.nl
Post: Stadionlaan 163-165, 5246 JT te Rosmalen, t.a.v. HR manager.

Wanneer jij niet tevreden bent over hoe Suitable omgaat met jouw privacy kan jij contact opnemen met de privacy-autoriteit.

 

Waardebonnen van Sovendus GmbH

Voor de selectie van een op dit moment voor jou interessant waardebonaanbod worden door ons gepseudonimiseerd en versleuteld de hash-waarde van jouw e-mailadres en jouw IP-adres aan Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe, Duitsland (Sovendus) doorgestuurd (Art. 6, lid 1 f AVG). De gepseudonimiseerde hash-waarde van het e-mailadres wordt gebruikt om rekening te houden met een eventueel aanwezig verzet tegen reclame van Sovendus (opt-out) (Art. 21 lid 3, Art. 6 lid 1 c AVG). Het IP-adres wordt door Sovendus uitsluitend gebruikt ten behoeve van de beveiliging van gegevens en in de regel na zeven dagen geanonimiseerd (art. 6, lid 1 f AVG). We sturen bovendien voor boekhoudkundige doeleinden gepseudonimiseerd; ordernummer, orderbedrag en valuta, sessie-ID, couponcode en tijdstempel door aan Sovendus (art. 6, lid 1 f AVG). Als jij geïnteresseerd bent in een waardebonaanbieding van Sovendus, en op jouw e-mailadres is geen opt-out in het Sovendus systeem geregistreerd, geven wij bij een klik op de enkel in dit geval getoonde Sovendus-Banner, versleuteld jouw aanhef, naam en e-mailadres aan Sovendus door ter voorbereiding van de waardebon (artikel 6, lid 1 b, f AVG).

Verdere informatie over de verwerking van jouw gegevens door Sovendus is te vinden in de online richtlijnen voor gegevensbescherming op www.sovendus.nl/verklaring_inzake_gegevensbescherming/

 

Updates van ons privacy statement

Het kan voorkomen dat onze privacyverklaring moet worden bijgewerkt. De laatste versie van de privacyverklaring is altijd beschikbaar op onze website. We maken alle materiële wijzigingen aan de privacy bekend.

Deze pagina inhoud is voor het laatst gewijzigd op 9 juni 2020.

Bekijk de desktopversie
Ga naar Winkelwagen